Solcelle anlegg

26. apr, 2021

Igangkjøring av den tredje leveransen så langt i år. Og som alltid, et helautomatisk anlegg.

18. jan, 2021

Et historisk øyeblikk. Odd Gunnar Skomsøy kan fornøyd konstatere at han selger egenprodusert strøm, produsert av sol celle paneler, til Iberdrola. Han er den første av Nilsen Multiservices S.L. kunder som har alt i orden for å selge strøm. Det vil gjøre strømregningen enda mindre.

29. des, 2020

EN NY MILEPÆL ER NÅDD.

 

Skal man utfordre det spanske byråkratiet er det noen ting som skal til. Å gjøre seg rimelig godt forstått i spansk er en forutsetning. Videre må man være sta, sta som et esel, og aldri gi opp. Og til slutt må man ha tålmodighet. Masse tålmodighet.

 

Det er snart to år siden Real Decreto de Autoconsumo kom, det som skulle gjøre det mulig å selge egenprodusert strøm fra solcelle anlegg. Veien fram for å få dette til har vært som å springe i en labyrint, med mange, tilnærmet, uoverkommelige hinder.

 

Det første hinderet var å få installasjonene godkjent og sertifisert, og hindringen lå i byråkratiet. Å knekke den koden tok 15 måneder.

 

Det neste var å få kontrakt med strømselskapet for salg av overskuddsstrøm. Det var ei ny hinderløype. Det ble så mange telefoner, og så mange mailer, at de til slutt svarte med et oppgitt sukk, liksom «er det han nå igjen».

 

Men i dag har en av mine kunder, som den aller første, skrevet kontrakt med Iberdrola, der de kan selge inntil 4,6 KW. Slik at i stedet for å investere i en dyr batteripakke, selger de overskudds strømmen til Iberdrola, og når du ikke har tilstrekkelig egenprodusert strøm, kjøper du den tilbake. Det er som å ha klatret over det mest uovervinnelige hindret. 

 

Har jeg hatt en flaske champagne, så har den blitt «korket» i dag. 

 

GODT NYTTÅR

13. des, 2020

Fra konkursbo har vi overtatt ett parti med ionisering enheter. Disse frigjør ioner fra sølv og kopper, og hjelper til å redusere bakterievekst i basseng. Altså kan det brukes mindre klor. Disse drives elektrisk av egenprodusert strøm via solcelle panel. Virker for fersk vann basseng opptil 80 m3. Pris 60,50 Euro/stk, så lenge lageret rekker.

24. nov, 2020

Installasjon av solcelle paneler for produksjon av elektrisitet. (Med litt Sahara sand på). I bakgrunnen den Norske Skole Costa blanca. Overlevert til eierene for en uke siden. Maks kapasitet 4,6 KW.